Sällskapet bildades i Jonsered den 29 januari 2005

Föreningens ändamål och verksamhet är att:

• främja segling med små, gärna hemmabyggda, segelkanoter och liknande små båtar.
  • tillsammans segla på olika ställen, sjöar eller vid havsstränder.
  • främja hembygge av små segelbåtar.
Segelkanot står för att vi inte har andra krav på båtarna än att de skall vara små, kanotliknande, kunna seglas och lastas på ett biltak eller enkelt på släpkärra.

Sällskapet står för att vi gärna seglar tillsammans, och att vi helst kommer till det gemensamma målet samtidigt. Eskadersegling är viktigare än kappsegling.

Sjöormarna står att båttypen EnOrm dominerar hos medlemmarna vid föreningens bildande, men andra båttyper är också välkomna.

Föreningen har medlemmar/seglare i inlandet, på väst och ostkusten, samt i Norge och Danmark.

____________________________________________________________________________________________________