>

Årsmötesförhandlingar 2019
Mötet avhandlades i marin miljö som var minst lika miljövänlig som våra båtar då maskin för framdrivning saknades, men räksmörgåsarna var mycket goda. Vi fick dessutom disponera egen salong där vi var (nästan) ostörda.Protokoll årsmöte

Segelkanotsällskapet Sjöormarna

Mötet hölls på Ångbåtscafet Eduard Melin 2019 04 13

Närvarande: Gunilla Petersson, Staffan Öhrström, Knut Wallenberg, Lars-Göran Olsson, Lennart Gustavsson och Björn Jansson.

1. Mötet öppnades av Gunilla Petersson och dagordningen godkändes.

2. Till mötet valdes Gunilla Petersson som ordförande, Björn Jansson som sekreterare samt Staffan Öhrström och Lennart Gustavsson till Justerare.

3. Verksamhetsberättelsen för år 2018 föredrogs av Staffan Öhrström.

4. Kassören, Lennart Gustavsson, redogjorde för föreningens ekonomi.

5. Revisor Kenneth Lundströms godkännande rapport uppläste.

6. Mötet beviljar styrelsen ansvarsfrihet.

7. Budget för år 2019. Årsavgiften blir oförändrad, 150.-. Mötet beslöt att göra Knut Wallenberg till hedersmedlem.

8. Val av styrelse. De båda ordförandena, Gunilla Petersson och Anders Amble samt kassören Lennart Gustavsson är valda för ytterligare ett år. Till ledamöter valdes Marie Öhman och Björn Jansson. Lennart Gustavsson åtar sig även att under kommande år sköta föreningens webbsida.

9. Som revisor omvaldes Kenneth Lundström.

10. Verksamhetsåret 2019.

* En försommarsegling planeras i Marstrand 14 juni. Knut undersöker möjligheten att använda Campingen för sjösättning.

* En sensommarsegling är tänkt till 23-25 augusti. Här finns flera alternativ. I första hand Lövekulle Camping vid sjön Mjörn, Alingsås I andra hand vid sjön Sommen i närheten av Tranås, här finns flera campingar. I tredje hand Camp Grindsby, Stora Bör. Och som fjärde alternativ Stocken, Orust.

* Höstmöte hålls 16 november hos Knut och Håkan i Marstrand.

* Årsmöte 2020 hålls 18 april förslagsvis på Ångbåtscafe Eduard Melin.

Mötet avslutas.
Försommarsegling 2019 MarstrandFörsommarseglingen 2019 gick av stapeln i Marstrand i en något förkortad version vilket innebar en dag.

Det var Knut, Björn, Gunilla och undertecknad som var där för att segla, Staffan kom utan båt för att hjälpa till med sjösättning och annat som behövde ombesörjas. Lite senare på eftermiddagen kom också Margareta och Kenneth medföljande kaffe och nybakta bullar vilket uppskattades av samtliga. Vädret var lite omväxlande med något byig vind ca 6 – 10 meter per sekund, men i viken där vi höll till var det lä och betydligt lugnare. Då det var en låst bom i vägen för bilkörning fram till stranden, blev det lite extra motion när båtarna skulle sjösättas. Men alla fick så småningom båtarna i vattnet och jag kunde börja testa lite olika segelsättning på Tredela, det var ju första gången som båten seglades efter de modifieringar som jag har gjort i huvudsak på riggen.

Men,,, det gick inte så bra, båten var svår att styra och ville inte lyda roder,  seglade mer på tvären än rakt fram, precis så som det skall vara när man klantar sig och inte fäller ned svärdet. Vilket väl får skyllas på ovana och ett stort antal tampar att hålla reda på. Sedan gick det bättre, med det behövs nog lite större pontoner för att öka stabiliteten samt några justeringar av styrning och roder. Får se om detta hinner åtgärdas till sensommarseglingen.

Övriga seglade runt i viken och kände sig för, tror att det var premiär i år för Gunilla och Björn, Knut hade ju som vanligt seglat tidigare i vår och kände väl sig mera bekväm. Det blev inte några längre utflykter, Knut avvek lite tidigare än vi andra så han missade både bullar och Gunillas ofrivilliga dopp, men det var inte mer än 30 cm djupt så hon var tvungen att lägga sig ner så att hon blev riktigt blöt. Tyvärr så var det ingen som hann få fram kameran, hoppas det blir fler tillfälle.

Men Gunilla har ju varit med förr så extra ombyte fanns med.

Det blev en trevlig start på sommarens seglande, och för egen del en första test av Tredela.


Nedtecknat av

Lennart Gustafsson
Sensommarsegling 2019 AlingsåsTorsdag 22 augusti

Regnet var ihållande då Gunilla, Jan, Anders, Janne, L-G, Björn J och Lennart samlades på Lövkullen Camping i Alingsås för att delta i Small Skip Race 2019. Seglingen skulle genomföras i sjön Mjörns norra del. Det beslöts enhälligt att avvakta med planerandet till morgondagen då vädret förhoppningsvis skulle bli bättre. Björn och Lennart fick enl. överenskommelse med Alingsås småbåtklubb använda deras ramp för sjösättning och upptagning då ingen av dom låg kvar på campingen eftersom dom hade nära hem. Övriga avvaktade med att sjösätta i väntan på bättre väder. Björn och Lennart åkte hem, övriga kröp in i sina tält och lyssnade till regnets smattrande.


Fredag 23 augusti

Fortsatt regn, enligt SMHI skulle det upphöra vid middagtid, men dom hade som vanligt fel. Siktet ställdes istället i på att träffas på kvällen för att ha ett litet samkväm en s.k. fruktstund med choklad och div. destillerade drycker. Allt i enlighet med det program som Janne och Anders hade skrivit ihop. Campingen höll med lokal i form av inbyggd altan med bord och sköna sittplatser. Det blev en trevlig stund med historier från tidigare seglingar och andra eskapader.

Knut och Håkan gjorde ett kort besök under eftermiddagen men åkte sedan vidare igen.


Lördag 24 augusti

Strålande sol och vind på 2-5 m/sek. Alla riggade sina båtar, en del lite snabbare än andra, vilket gjorde att Björn och Lennart drog iväg först och de andra efterhand som de blev färdiga. Så småningom kom alla ut på sjön och seglade åtminstone åt det håll som vi hade talat om dagen innan och avverkade ungefär lika långa sträckor, förutom Jan som  är föreningens snabbseglare och oftast drar iväg lite på egen hand .

Om detta varit en traditionell kappsegling hade förmodligen tävlingsledningen brutit ihop redan första kvarten. Men alla kom så småningom iland nöjda efter en behaglig segling även om det inte skedde samtidig, och började sikta in sig på kvällens grillning, utom Lennart som drog hem för att fira att sonen fyllde 40 år.

Clas-Göran hälsade på under dagen dock utan båt.


Söndag 25 augusti

Samling för prisutdelning på förmiddagen och alla fick som vanligt första pris för väl genomförd segling och de som ville stannade för gemensam Brunch.

Tält packades ihop, båtar lastades och efterhand påbörjades hemfärden, viket kanske var synd då vädret skull bli lika fint de följande dagarna.

Janne och Anders stannade några dagar till och hade fortsatt fint väderStaffan besökte Anders o Janne på campingen i onsdags. Samma trivsamma mängd av matlagningstillbehör som vanligt och samma generositet som vanligt. 


Men nästa gång vi träffas för att segla så tror vi stenhårt på att det blir lika fint väder alla dagar. 


Nedtecknat av

Lennart