Protokoll från årsmöte 2018

Referat af årsmøde den 21. april 2018 hos Gunilla på Bleket

1.       Dagsordenen er godkendt

2.       Ordfører er Lennart, sekretær er Janne Justerere er Kenneth og Margareta

3.       Virksomhedsberetning mundtligt ved Staffan: Et vintermøde i Lerum med god mad. Lennart har gjort stort arbejde med at lave ny hjemmeside. Max har sluppet tøjret. Man kan sende en mail med et link til Lennart hvis man har nogle film, så kan Lennart lægge et link ind på hjemmesiden sammen med et billede og på den måde kan vi se film også!

 Knut eftersøger en memory stick med billeder. Lennart eftersøger billeder 16/17 stk og historier. Lennart beretter om hjemmesidens tilblivelse og hvordan den fungerer. Weber hedder webhotellet. Forårssejladsen var aflyst. Efterårssejladsen: Lange Bjørn sejlede alene i Store Gla! Og han havde det rigtigt fin! Og træffede nye hyggelige mennesker der bød på Kalas!

4.       Kasserens Rapport: Lennart læste op 3.174,78 kroner. Scandiabanken til Lennart Navn.

5.       Revisors Rapport: Godkendt af Kenneth.

6.       Ansvarsfrihed for styrelsen: Godkendt!

7.       Budgettet Godkendt. Medlemsafgift for 2018: 150 Kroner.

8.       Valg af Formand og Styrelse. Staffan slutter som formand fra og med i dag. Staffan takker for sig. Lennart vil gerne være kasserer fortsat og tage ansvar for hjemmesiden.

Anders og Jan fortsatte medlemmer af bestyrelsen. Gunilla og Anders deler formandsposten imellem sig. Fortsat er der uddelegeret at dem der planlægger sejladser og andet IKKE er styrelsen!

9.       Valg af Revisor: Kenneth

10.   Valg af Valgberedning. Den aflyser vi!

Herefter fulgte forskellige forslag: Træffes uden at sejle. Træffes og sejle de der vil og kan. Bare sejle!

11.   Lang debat. Fika og Kenneths gode kage – og Lennarts! Minus sejlads på forsommersejladsen!

Vi blev enige om følgende: Anders og Janne står for at besøge Stocken Camping til 16. – 19. august 2018.

Marie står for Høstmødet: 17. november 2018 eller 24. november Svanvik Lada.

Janne Står for at planlægge årsmødet på Ven 11. – 12. maj 2019, tag toget til Landskrona.

Lennart lægger dette på hjemmesiden.

12.   Et nyt medlem Knut fra Malmø – Knut du lovede at sende mig en email med den nye Knuts adresse?

Tak for et meget fint møde og endnu engang undskyld at referatet først kommer så sent, det har været et meget anderledes forår så jeg beder om undskyldning! Kærlige hilsner fra Janne 
Höstsegling 16 - 19 augusti 2018, Stocken, Orust
Torsdag 16 aug

En liten men tapper skara anlände till campingen på Stocken på eftermiddagen, Björn och Lennart hade som vanligt hade hyrt en stuga eftersom de båda anser att ligga i tält är för fakirer och andra självplågare. Efterhand anslöt L-G som satte upp sitt tält, med Björn och Lennart som intresserade åskådare, som också bistod med goda råd då det är mycket komplicerat att få ihop två pinnar med en tältduk. En stund senare anlände Gunilla som också tältade. Hon blev servad av Leif som agerade både som privatchaufför och tältresare. Knut och Håkan kom en kort stund men valde att vända hem igen då Knut inte kände sig helt i form. Mari anlände lite senare på eftermiddagen, dock utan båt.

Då vädret bedömdes att vara i blåsigaste laget var det ingen som var pigg på att ge sig ut på eftermiddagen och ta en provtur.

Senare på kvällen träffades de som var kvar för ett gemensamt gille i stugan, där det serverades en magnifik sallad innehållande egenodlade grönsaker och egenhändigt inhandlad kyckling. Till detta avnjöts lämpliga drycker.

Vi fick veta att Janne och Anders fått problem med bilen och att de inte kunde väntas förrän ganska sent på kvällen.

Sedan gick var och en hem till sig och sov med en gemensam önskan att vädret skulle vara lite nådigare nästa dag.


Fredag 17 aug

Staffan kom för att hälsa på men hade inte tagit med sig något bättre väder, blåst och regn vad det som gällde, och då alla var överens om att vädret inte var lämpligt att ge sig ut på sjön i så föreslog Mari en utflykt till Tavlebords honungsgård, ett lite annorlunda ställe som specialiserat sig på att använda honung i alla produkter som framställs där. På deras servering avnjöts sedan en lättare lunch. Alla var nöjda och glada och ingen blev stucken av något bi. Efter besök på en närliggande marknad där några köpte på sig div. onödiga saker åkte vi hem till campingen igen. Där Margaretha och Kenneth anslöt medförande sin berömda kaka som avnjöts senare på kvällen,

Vädret fortsatte att bära sig illa åt så någon segling blev det inte denna dag heller.

På kvällen var det på nytt samling för gille i stugan mat och trevlig samvaro.


Lördag 18 aug

Äntligen lite uppbrutet molntäcke, men vinden var fortfarande ganska frisk. Björn och Lennart beslöt sig efter en viss tvekan för att lägga båtarna i sjön och ge sig ut. Då det inte var någon mer som nappade på det förslaget så de fick klara sig själva. Med revat storsegel tål deras små båtar förvånansvärt mycket vind tack vare deras pontoner (av vissa kallade stödhjul, troligen av avundsjuka) men lite skvättigt blev det trots att de höll sig där vinden inte kom åt att riva upp någon nämnvärd sjö. Lennart gjorde att litet försök att gå längre ut, men vände ganska omgående då det blev både obekvämt och blött. Men de fick i alla fall vätt ner sina båtar. L-G avböjde ett erbjudande där Lennart erbjöd sig att hämta en spann vatten så han också skulle kunna säga att båten varit i kontakt med saltvatten.

Dagen avslutades som vanligt med mat och dryck samt trevligt sällskap.


Söndag 19 aug

Söndag förmiddag ägnades åt att plocka ihop våra tillhörigheter, städa och lasta båtar inför hemfärden. Alla droppade av efter hand, utom Janne och Anders som stannade någon eller några dagar extra. På måndagen skulle det bli varmt, sol och lagom vind, så de drog kanske vinstlotten och fick en fin dag på sjön.

Det blev tyvärr inte så mycket segling denna gång men det var roligt att träffas och umgås, vädret kan man ju inte göra så mycket åt.